Berrak Turşuları
Haberler

Sahiplendirilen Canlar


Tüm Canlar Birdir!
Yıllardır tarlalarımızda karşımıza çıkan kedi ve köpekleri tedavi ettirirken, kendimizi, 5 senedir de hayvanları sahiplendirirken ve tam zamanlı bakarken bulduk, çünkü seviyoruz.
Bugün 2,7 dönümlük özel bir alanda 8 köpeğimize bakmaktayız. İmkânlarımızın el verdiğince kendi bölgemizde, etrafta bulduğumuz yaralı hayvanları, tedavi ettirip sahiplendirmekteyiz. Dileğimiz herkesin kendi çevresindeki canlara sahip çıkması. Bunu başarabilirsek onlar için umut olabiliriz.
Türkiye’nin kimsesiz hayvanlar için cehennem olabildiğinin farkındayız.
Ülkemizi seven ve olumsuzlukların üstüne giderek, daha iyi bir yaşam alanı inşa etmeye ant içmiş bir avuç turşucu olarak, tüm güzel paylaşımlarınız ve özellikle son bir senedir gösterdiğiniz maddi manevi destekleriniz için, hepinize teşekkür ederiz.

 

 

 

1. Tüfekle Vurulan Köpek ‘Kefal’

Kefal, 2015 yılında Gemiç Köyü’nde tüfekle vurulan bir köpek. Fabrikanın bahçesine sığınmış olarak bulundu. Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde tedaviye alındı. Ön iki ayağında tabanca mermisi ve vücudunun her yerinde saçmalar vardı. Aynı zamanda vücudun her tarafını keneler sarmıştı. Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde ön iki bacaklarındaki ameliyatla tedavi edilen Kefal vurulmadan önce üstelik yeni doğum yapmış. Sadece iki yavrusu kalmış. Kefal ameliyat olduktan sonra iki yavrusu yanına kondu. Süt emmeleri bittikten sonra Kefal’in kısırlaştırılması yapıldı. Kefal ve yavrulardan bir tanesi sahiplendirildi. Tedavi sponsorluğunu yaptığımız Kefal’i Altın Elbiseli Adam sahiplendi.

 

2. Şanssız (Gracie)

Gemiç Köyü yolunda sırf bir otoparkta dolaştığı için arabayla üzerinden geçilen bu ‘Şanssız’ kızın kırık pelvis kemiğinin filmleri Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde çektirildi. Mutlak istirahat ve uyuz tedavisi bitmesi için fabrikamızdaki bahçede kendisine bir yuva yapıldı. Tedavisi bittiğinde de ABD’li gıda mühendisi Lisa Moeller, Şanssız’a ‘Gracie’ adını vererek sahiplendi.

 

3. Golden Erkek ve Çoban Kırması Kız

Fabrikamıza sığınan köpeklerden bir diğeri de Golden ve Çoban Kırması kız. Bu canlara 2 ay boyunca fabrikanın güvenlikçileri baktı. Orhangazi Belediyesi Veteriner Hekimi Erol Demir tarafından tedavileri yapıldı. Kızımızı fabrikamızdaki arkadaşlarımızdan biri sahiplendi. Şimdi yeni yuvasında çok mutlu. 

 

4. Minik Yavrular

Yazları kapalı duran fabrikanın serasına girip yavrulayan bir sokak köpeğinin uzun süre seraya gelmemesinden sonra Yalova, Orhangazi ve Gemlik’ten hayvan dostlarıyla irtibat kuruldu. Sahiplenmek isteyenlerin evlerine veya çiftliğine tek tek gidilerek bu annesiz kalan yavrular da sahiplendirildi.

 

5. Dişi Alman Av Köpeği (25.04.2017)

Yuva arayan canımızı BPlas CFO'su Sayın Eşref Akın sahiplendi. Şimdi onu çok seven insanı ile beraber bahçeli bir evde, yeni bir hikayeye başladı :) En yakın zamanda yuva arayan bütün canlarımızın yuvalarına kavuşmasını diliyoruz.