Berrak Turşuları
News

Berrak Turşuları'nda SİVAS filmi gösterimi


14 Aralık Perşembe günü, Berrak Turşuları tesislerinde yine ilginç bir sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleşti.


Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden 65 kadar öğrenciye, Türkiye’de suç olmasına rağmen kumar aracı olarak kullanılan ve giderek artan köpek dövüşlerini masaya yatıran SİVAS filmi gösterildi.


Köpek dövüşlerinde kullanılan bir Kangal ile erkekliğe geçmeye yaklaşan 11 yaşındaki bir çocuğun bozkırdaki dostluğunu anlatan SİVAS filmi 71. Venedik Film Festivali’nde 2 ödülle dönmüştü. Hem jüri özel ödülü, filmin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci de en iyi erkek oyuncu ödülünü almışlardı. SİVAS ayrıca Türkiye ve uluslararası bir çok festivalde onlarca ödüllere layık görüldü.

Filmin yönetmeni ve yapımcısı Kaan Müjdeci’nin desteğiyle gerçekleştirilen gösterim öncesi ve sonrası, Zeytursan Kurumsal İletişim Birimi ile öğrenciler arasında şiddet, iletişim ve toplumların sorgulama alışkanlıklarından bahsedildi. Öğrencilere ayrıca Berrak Turşuları'nın tesisinde bulunan köpek barınağı ve sokak canları için gerçekleştirilen faaliyetleri aktarıldı.

Daha sonra Berrak Turşuları'nın üretiminin gerçekleştiği Zey-Tur-San tesislerini gezen öğrenciler ve eğitimciler, Berrak şalgam suyunun da tadına baktı ve şirketin üretim ve ihracat kabiliyetleri hakkında bilgiler aldılar.